Mesotherapie

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een cosmetische techniek waarbij een combinatie van Hyaluronzuur, vitamines, mineralen, co-enzymen, aminozuren, anti-oxydanten en nucleïnezuren in de huid worden ingebracht.
Het kan al vanaf de leeftijd van 18 jaar. Het is zelfs raadzaam om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen zodat de huid geen kans krijgt uit te drogen en te verslappen.

Waarom Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een essentiëel bestanddeel van het bindweefsel (de opvullende stof tussen de huidcellen). Omdat dit bestanddeel water kan vasthouden (hydrofixerende eigenschap), kan het tot dertig keer groter worden en op deze manier het volume van de huid herstellen.

Naarmate we ouder worden is ons lichaam minder goed in staat Hyaluronzuur aan te maken. Na 40 jaar kan het vochtgehalte van onze huid zelfs tot 50% dalen. Daarom is het een logische keuze de hydratatie van onze huid te herstellen met Hyaluronzuur door middel van mesotherapie. Hierdoor wordt niet alleen de vochtbalans hersteld, maar krijgt de huid ook meer volume.

Behandeling

Door behandeling  wordt er een combinatie ingebracht van hyaluronzuur (AcHyal) en exact gedoseerde vitaminen (o.a. A, B, C, E en K), mineralen, aminozuren, nucleïnezuren, co-enzymen en anti-oxydanten.

 • Hyaluronzuur herstelt de vochtbalans in de huid.
 • Vitaminen verbeteren het huidmetabolisme en de celdeling.
 • Minerale zouten repareren het weefselmetabolisme.
 • Aminozuren herstructureren en repareren de weefsels die door huidveroudering zijn beschadigd.
 • Nucleïnezuren stimuleren de vorming van nieuwe eiwitten in de huid.
 • Co-enzymen verhogen de snelheid van reconstructie van de weefsels.
 • Anti-oxydanten verbeteren de bloedcirculatie en stimuleren de aanmaak van collageen.

Mesotherapie wordt meestal alleen in kuurvorm aangeboden van 6 tot 10 behandelingen.

Elke behandeling moet om de twee weken herhaald worden totdat het gewenste resultaat is bereikt (meestal na 5 tot 6 behandelingen).

Het verkregen effect blijft behouden door onderhoudsbehandelingen. Deze onderhoudsbehandelingen dienen bij jonge mensen 2 keer per jaar te gebeuren en bij oudere personen 1 keer om de drie à vier maanden.

Resultate

 • Verbetering van de hydratatie en de structuur van de huid (versteviging)
 • Verkleining van grove poriën (tot 80%)
 • Toename van de gladheid van de huid
 • Verbetering van de plaatselijke bloedcirculatie
 • Herstel van de natuurlijke flora van de huid (de goede bacteriën)
 • Vervaging van fijne rimpels en lijntjes
 • Verbetering van de uitstraling van de huid

Cellulitis

Mesotherapie kan ook worden toegepast op delen van het lichaam waar cellulitis aanwezig is. Daar zorgt het voor een vermindering van de omvang van de vetcellen, een betere bloeddoorstroming en een stevige huid. Na enkele behandelingen is een vermindering van de sinaasappelhuid merkbaar.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Je mag niet zwanger zijn en moet al minstens 1 jaar huidkankervrij zijn. Diabetici en mensen met ernstige hartritmestoornissen moeten de behandeling altijd eerst met hun arts overleggen.

Eén week voor en direct na de behandeling mag je geen gebruik maken van bloedverdunnende geneesmiddelen (zoals aspirine of medicijnen tegen trombose). Paracetamol als pijnstiller is wel toegestaan.

Direct na de behandeling kan je beter geen activiteiten doen die een flinke vaatverwijdering met zich meebrengen. Dat wil zeggen: sporten, heet douchen, in de zon gaan zitten, de zonnebank gebruiken of de sauna bezoeken.