RF-Thermage

Mooi zonder te snijden? Het bestaat! De RF-Thermage behandeling zorgt voor een verstevigde huid, herstelt gezichtscontouren en verbetert de kwaliteit van het collageen (dat ervoor zorgt dat de huid elastisch en soepel blijft).

Anders dan bij laserbehandelingen is deze behandeling geschikt voor elk huidtype. De eerste maanden na de behandeling ziet u resultaat. Na 6 maanden is het effect optimaal: dan is de vorming van nieuw collageen voltooid.

RF-Thermage behandeling houdt het effect 2-5 jaar aan. In tegenstelling tot veel laserbehandelingen, waarbij vier of meer sessies nodig zijn, leidt een enkele Thermage behandeling veelal tot het gewenste resultaat. De Thermage behandeling  verbetert de contouren van het gezicht en zorgt voor een natuurlijke en gezonde collageen vorming. Collageen is de belangrijkste bouwsteen van onze huid die zorgt voor de structuur en stevigheid van onze huid. Het is klinisch bewezen dat deze methode de huid strakker trekt waardoor een liftend effect ontstaat, de rimpels in het gezicht gladder maakt en de contouren herstelt. Een groot voordeel is dat de behandeling geen littekens geeft.

Hoe werkt RF-Thermage?

Met RF-Thermage system- een unieke behandeltip wordt een gecontroleerde hoeveelheid radiofrequente (RF) energie afgegeven. Bij ieder contact met de huid verwarmt  gelijkmatig een grote hoeveelheid collageen in de dieperliggende lagen van de huid en het onderliggende weefsel. Tegelijkertijd wordt de buitenste laag van de huid door koeling beschermd. Deze diepe gelijkmatige verwarming zorgt voor onmiddellijke versteviging van uw huid. Tevens wordt er nieuw collageen geproduceerd, waardoor de huid zich verder verstrakt.

De behandelin

Dit diepe warmtegevoel geeft aan dat uw collageen de optimale temperatuur heeft bereikt om steviger te kunnen worden. De specialist controleert de hoeveelheid energie die wordt overgebracht zodat het maximale effect wordt bereikt. Een RF-Thermagebehandeling duurt 1-2 uur.

Eventuele bijwerkingen

De RF-Thermagebehandeling heeft bewezen uitermate veilig te zijn. Naar schatting zijn tot nu toe meer dan 300.000 patiënten wereldwijd behandeld. In slechts 1 % van de gevallen is melding gemaakt van bijwerkingen. De bijwerkingen zijn: zwelling, roodheid, oneffenheden en blaren op of rond de behandelde huid. Deze verschijnselen zijn tijdelijk en binnen een paar dagen of weken verdwenen