Tatoeage verwijderen

Zowel tatoeages als permanente make-up kunnen wij verwijderen met onze laser.

Hoe werkt de laser?

De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits (puls) van één golflengte uit. Dit licht wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die in de huid ingekapseld zitten. De laserenergie breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in kleinere uit elkaar vallen, die vervolgens door het natuurlijk afweersysteem van het lichaam kunnen worden “bestreden” en verwijderd.

Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat (dit is vooral bij donkere tatoeages het geval), zal het lichaam deze niet in één keer kunnen afbreken en zullen er meerdere behandelingen moeten plaatsvinden.
Indien uw lichaam goed op de therapie reageert, zal de tatoeage in de loop der maanden steeds meer vervagen en uiteindelijk verdwijnen.

In praktisch alle gevallen verdwijnt de tatoeage helemaal. Echter 100% garantie kunnen wij niet geven. Dit heeft o.a. ook te maken met de metaal oxides die gebruikt werden in de pigment van de inkt, bij tatoeages van vóór 2005. Deze metalen werden gebruikt om de tatoeage voor een lange tijd kleurecht te houden. Vanaf Januari 2005 mogen er geen zware metalen meer gebruikt worden in de inkt. Deze worden moeilijker verwijderd door het lymfesysteem.

Er zijn gemiddeld 3 tot 9 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te laten verdwijnen. Amateur tatoeages kunnen vaak met 3-5 behandelingen geheel verwijderd worden. Bij professionele tatoeages ligt dit aantal tussen de 5-15 behandelingen tot de tatoeage geheel verwijderd is. Tussen twee behandelingen zit altijd 6 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de tatoeage sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Het aantal behandelingen wisselt sterk per persoon, elke huid en pigmentstoffen in de inkt van de tatoeage zijn anders. Daardoor zijn er tussen de 5 en 15 behandelingen nodig. Richtlijnen voor wenkbrauwen 2 a 3 keer, lipliner 3 a 4 keer

Het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben, is voorafgaand aan de behandeling moeilijk te voorspellen en is afhankelijk van het onderstaande:

 • Het type tatoeage : amateur-tatoeages bevatten in de regel minder inkt.
 • De diepte en ouderdom van de tatoeage
 • De inkt : de exacte reactie van een bepaalde inktsoort in de huid is nooit met volledige zekerheid te voorspellen
 • De kleur : verschillende kleuren vereisen vaak een verschillende aanpak.
 • De locatie : voor een tatoeage op een gevoelige plek moet de gebruikte energie lager liggen. Dat betekent vaak meer behandelingen
 • De gevoeligheid van de huid
 • De aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar
 • Uw afweersysteem

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit is ‘lasersnow’ een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Ook zal er een lichte zwelling optreden. De te behandelen plaats zal na de behandeling gekoeld worden door middel van coolpacks. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Na de behandeling is zonnebank en zonnebaden uit den boze! Voor tenminste twee weken voor, en twee weken na de behandeling. Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is, behandelen zal dan uitgesteld worden, dit omdat dan de kans op pigmentatie groter is. Smeren met een hoge beschermingsfactor is van groot belang.

Behandelmogelijkheden:

 • verwijderen tatoeage
 • vervagen van tatoeage voor cover up
 • verwijderen van verkeerd gezette  permanente make-up wenkbrauwen
 • verwijderen van verkeerd gezette permanente make-up lippen.